بازسازی خانه دارای مراحل مختلفی است که بسته به قدمت، کلنگی بودن و شرایط مختلف، متفاوت است. برخی از خانهها در هنگام بازسازی به مجوز نیاز دارند و برخی دیگر نیازی به مجوز نخواهند داشت. اگر شما به فکر بازسازی منزل خود هستید و میخواهید نتیجه مطلوبی از بازسازی دریافت کنید، بهتر است طبق اصول و مراحل درستی پیش بروید. در این مقاله قصد داریم برای شما مراحل یک بازسازی را شرح دهیم تا شما بدانید مراحل نهایی بازسازی خانه چه مراحلی هستند و باید در این فرآیندها چگونه عمل کنید. پس با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
بازسازی خانه چیست؟
اگر از لحاظ لغوی بازسازی را معنا کنیم به مفهوم مرمت است. بازسازی خانه به عملیاتی گفته میشود که توسط افراد و گروه متخصص انجام میشود تا طول عمر بنا افزایش پیدا کند و شرایط ظاهری منزل تغییر کند. بازسازی میتواند تعمیر و تعویض لولهها، جابجایی دیوارها و طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان باشد. در شرایط اقتصادی امروزی بازسازی منزل مقرون به صرفهتر از خرید یک خانه جدید است.
علت بازسازی چیست و چرا باید بازسازی کنیم؟
بسیاری از افراد نمیدانند که باید چه دلیلی وجود داشته باشد تا بازسازی کنند. هر فرد برای بازسازی خانه خود میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. با توجه به گران شدن واحدهای مسکونی جدید به صرفه نیست که یک نفر خانه قدیمی و یا کلنگی خود را بفروشد و خانه جدید بخرد، چرا در بسیاری از شرایط مجبور است در هنگام خرید متراژ کمتری را انتخاب کند تا با پول آن همخوانی داشته باشد. پس یکی از دلایل مهم افراد برای بازسازی میتواند شرایط اقتصادی و گرانی ساختمانها باشد. البته ناگفته نماند که بازسازی هم شدتهای مختلفی دارد یعنی در برخی شرایط، بازسازی آنقدر هزینه خواهد داشت که بهتر است فرد یک واحد جدید خریداری کند. اما در حالت کلی بازسازی و نوسازی همیشه به صرفهتر از خرید یک واحد مسکونی جدید است. قدیمی شدن دکوراسیون و معماری داخلی ساختمان و نیاز به تنوع یکی دیگر از دلایلی است که افراد اقدام به بازسازی منزل خود میکنند. بازسازی خانه میتواند فقط به تعویض کردن پارکتها ختم شود، اما گاهی هم شدت بیشتری خواهد داشت و به بزرگ کردن آشپزخانه و یا اتاق خوابها ختم میشود.
مراحل بازسازی ساختمان
فرقی نمیکند شما دارای یک آپارتمان هستید یا یک خانه ویلایی دارید یا اصلاً فرقی نمیکند قدمت خانه شما چقدر است؛ در هر صورت جهت بازسازی باید یک سری مراحل را طی کنید تا بتوانید نتیجه دلخواه خود را از بازسازی بگیرید. اما فرآیند بازسازی یک خانه دارای چه مراحلی است؟ ما در ادامه مراحل بازسازی خانه را برای شما کاملاً توضیح دادهایم از اولین مرحله تا آخرین مرحله بازسازی خانه، این مراحل عبارتند از:
مرحله اول: انتخاب نوع بازسازی
همانگونه که در بالاتر هم ذکر کردیم، بازسازی دارای انواع مختلفی است. بازسازیهایی که نیاز به مجوز دارند و بازسازیهایی که نیاز به مجوز ندارند. در مرحله اول باید نوع بازسازی خانه خود را مشخص کنید. آیا شما در این بازسازی قصد دارید دیوارهای خانه را رنگ کنید یا به تعمیرات عمیقتر مانند تعویض لولهها هم بپردازید؟
شما قبل از اینکه شروع به بازسازی کنید باید تمامی عملیاتی که قصد دارید انجام دهید را بنویسید. برای مثال اگر قرار است آشپزخانه را تغییر دهید باید لیستی مانند زیر تهیه کنید:
با نوشتن فهرست، کارهای شما هم با برنامهریزی بهتری پیش خواهد رفت و هم نوع بازسازی مشخص خواهد شد.
مرحله دوم: انتخاب پیمانکار خوب
در مرحله بعدی برای عملی کردن کارها، باید به دنبال یک پیمانکار خوب باشید. برای اینکار از اینترنت و اطرافیان خود میتوانید کمک بگیرید که یک فرد مناسب را انتخاب کنید. در انتخاب کردن پیمانکار کمی محتاط عمل کنید، چرا که در اینصورت بازسازی خانه به موقع انجام خواهد شد و نتیجه مطلوبتری دریافت خواهید کرد.
مرحله سوم: بودجهبندی و برآورد هزینه
بعد از اینکه یک پیمانکار خود پیدا کردید باید برآورد هزینه انجام دهید و براساس کارهایی که باید انجام شود هزینه را مشخص کنید. اگر هزینههای بازسازی به نسبت بودجه شما بسیار بیشتر شد میتوانید با توجه به بودجه فعلی خود برخی فرآیندهای ضروری از بازسازی را انجام دهید. این بدان معناست که بازسازی را محدود به بودجه خود کنید.
مرحله پنجم: طراحی و ایده
پس از اینکه بودجه و هزینهها مشخص شد، انتظار خود را از مراحل بازسازی یادداشت کنید. یک اتاق فکر با اعضای خانواده خود برگزار کنید و نظر همه آنها را برروی کاغذ بنویسید و سپس آنها را با نظرات و ایدههایی که کارفرما به شما میگوید، تلفیق کنید. در اینصورت بازسازی یک نتیجه دلخواه به شما نشان خواهد داد که باب میل شماست. در اینجا اگر بازسازی شما به تغییر کاربری منجر شود نیاز به مجوز دارد و باید از مراجع ذیصلاح مجوز دریافت کنید.
مرحله ششم: مجوز
در این مرحله اگر بازسازی شما نیاز به مجوز داشته باشد باید قبل از اینکه مراحل دیگر را شروع کنید ابتدا از مراجع ذیصلاح مجوز بگیرید. شاید سوال باشد از کجا بدانیم که نیاز به مجوز داریم یا خیر؟ به طور کلی عملیات زیر به گرفتن مجوز نیاز ندارند:
مرحله هفتم: برنامهریزی
بعد از اینکه تمامی مجوزها را دریافت کردید باید کار بازسازی را شروع کنید. عملیات مختلف بازسازی خانه را باید براساس یک برنامه مشخص پیش ببرید. در این برنامه باید شرایط زمانی و الویت کارها نیز مشخص شده باشد.
مرحله هشتم: تخریب
در این مرحله کار شروع میشود. تخریب اولین عملیات بازسازی خانه به حساب میآید.
مرحله نهم: شروع بازسازی
پس از اینکه فرآیند تخریب انجام شد، باید مطابق با طرح و برنامهریزی موجود نسبت به اجرای عملیات مختلف بازسازی ساختمان اقدام کنید.
مرحله دهم: بررسی کیفیت و استانداردها
در پایان هر مرحله از مراحل برنامهریزی شده به خانه سر بزنید و سعی کنید کیفیت و استاندارها را مورد بررسی قرار دهید تا مطمئن شوید همه چیز براساس خواسته شما پیش میرود.
مرحله یازدهم: تأیید نهایی
پس از انجام کلیه مراحل باید کار توسط کارفرما که شما هستید تایید شود.
جمعبندی پایانی
ما در این مقاله شما را با تمامی مراحل بازسازی خانه آشنا کردیم. با برنامهریزی دقیق و انجام مراحل بالا میتوانید از بازسازی خانه خود نتیجه مطلوبی دریافت کنید.