پذیرایی نیز بخش اعظمی از متراژ خانه را در برمیگیرد. تغییرات پذیرایی با اینکه زیاد نیست اما بسیار مشهود و تغییرات آن نسبت به بخش های دیگر چشم گیرتر است. قبل از اینکه دست به کار بازسازی پذیرایی و در کل بازسازی خانه بزنید، سبک مورد نظر خود را برای بازسازی و طراحی دکوراسیون انتخاب کنید تا براساس آن بقیه المان های بازسازی خانه را پیش ببرید. کفپوش و دیوارپوش ها از مهمترین قسمت ها در بازسازی پذیرایی و بازسازی خانه هستند. اگر خانه قدیمی شما کوچک است با استفاده از رنگ های روشن در سقف و دیوارپوش آن را بزرگتر نشان دهید ولی اگر متراژ خانه بزرگ است دغدغه شما برای انتخاب رنگ دوارپوش و سقف کمتر است. باسازی پذیرایی را میتوانید از حذف دیوارهای اضافی و تغییر در جای پنجره ها شروع کنید. میتوانید دیوار پشت تلویزیون را متفاوت از سایر دیوارها طراحی و دیزاین کنید. در بازسازی سالن پذیرایی سقف را فراموش نکنید. در خانه های قدیمی معمولا سقف ها به صورت ساده یا با ابزار کمی بوده اند اما امروزه طراحی سقف ها بسیار زیبا و خاص شده است. استفاده از نورپردازی در سقف نیز بسیار رایج و ابزارهای به کار برده شده در آن خاص و شکیل است. نور سالن پذیرایی در زیباتر نشان دادن آن بسیار تاثیر دارد. برای روشنایی روز هیچ چیز به اندازه نور طبیعی زیبا نیست، بنابراین وجود پنجره های بزرگ میتواند تاثیر خوبی بر روشنایی سالن پذیرایی در روز بگذارد. برای روشنایی در شب نیز از نورپردازی های زیبا و کاربردی مثل لوستر و هالوژن استفاده کنید تا تغییرات خانه کاملا به چشم بیاید. سیستم گرمایش سالن پذیرایی را در زمان بازسازی خانه به یک سیستم جدید مثل پکیج تبدیل کنید. برای سیستم سرمایشی نیز میتوانید کولر گازی را جایگزین کولر آبی کنید. در بازسازی خانه و بازسازی سالن پذیرایی طراحی شومینه علاوه بر یک سیستم گرمایشی، ظاهر خوبی نیز به خانه میدهد. انواع شومینه های مدرن و خلاقانه ای برای این کار وجود دارد. برای جلوگیری از هدررفت انرژی و ورود سر و صدا از پنجره های دو تا چند جداره استفاده کنید. میتوانید برای طراحی دکوراسیون شلف و قفسه هایی را در سالن پذیرایی قرار دهید تا بتوانید اکسسوری های مربوط به سالن پذیرایی را در آن قرار دهید. دیوارپوش سالن پذیرایی میتواند رنگ یا انواع کاغذ دیواری باشد. در کلام آخر سعی کنید سالن پذیرایی را به گونه ای طراحی کنید که بهترین استفاده را از آن ببرید.
تعویض کفپوش همیشه برای ایجاد تغییر و تنوع نیست، بلکه ممکن است کفپوش به دلایل مختلف دچار آسیب شده باشد و تعویض آن جزء الزامات باشد. برای انتخاب کفپوش در بازسازی خانه به میزان بودجه و خواسته هایی که دارید، توجه کنید. کفپوش های مختلف و گوناگونی برای طراحی و بازسازی خانه وجود دارد. جنس کفپوش سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه معمولا متفاوت از جنس کفپوش سایر بخش های خانه است. در بازسازی خانه معمولا از کفپوش های کاشی و سرامیک لعابدار استفاده میشود که هم از نظر قیمت و هم از نظر کارایی به شدت به صرفه است. در خانه های قدیمی معمولا از کفپوش موزاییکی استفاده میشده است اما امروزه دیگر موزائیک کاربردی در خانه ندارد و جای خود را به سرامیک، پارکت و لمینت داده است. علاوه بر موزائیک، استفاده از بتن و سیمان نیز به عنوان کفپوش اصلی کاملا منسوخ شده است. امروزه کفپوش هایی از جنس چوب و بامبو بسیار در بین مردم برای بازسازی خانه محبوب شده است. اما این کفپوش ها بسیار هزینه بر و گران هستند. جایگزین مناسب و کم هزینه برای کفپوش های چوبی کفپوش های لمینتی است. نصب لمنیت بسیار آسان است و در برابر رطوبت نیز مقاومت بالایی دارد. علاوه بر نکات فوق که در انتخاب کفپوش تاثیرگذار هستند،به منطقه جغرافیایی محل سکونت خود نیز توجه کنید و براساس شرایط آب و هوایی موجود، کفپوشی انتخاب کنید که دربرابر اقلیم آن منطقه مقاومت نشان دهد و سریع دچار تخریب و پوسیدگی نشود. سرامیک، پارکت، وینیل، لمینت و سنگ متریالی هستند که میتوانید به عنوان کفپوش از آن استفاده کنید.
در بازسازی خانه حتما نباید تمام وسایل و ابزارآلات خانه تعویض شود. گاهی با کمی تغییرات و تعمیرات میتوان از وسایل قدیمی استفاده کرد و در هزینه های بازسازی صرفه جویی نمود. یکی از وسایلی که میتواند هزینه بالایی در بازسازی خانه روی دست شما بگذارد، کابینت ها هستند. معمولا میتوان این کابینت ها را با کمی تغییر و تعمیر به یک وسیله جدید و کاربردی تبدیل کرد. گاهی فقط روکش کابینت ها دچار آسیب شده و قسمت داخلی، کابینت کاملا سالم است. در هنگام شروع بازسازی آشپزخانه حتما وضعیت کابینت ها را چک کنید. اگر قابل تعمیر بودند به جای هزینه اضافی برای خرید کابینت جدید دوباره از کابینت های قدیمی استفاده کنید. کابینت های فلزی را دوباره رنگ کنید. میتوانید از برچسب نیز برای تغییر ظاهر آن کمک بگیرید. روکش هایی نیز به صورت آماده برای درب کابینت ها وجود دارد که نسبت به خرید کابینت جدید هزینه بسیار بسیار پایین تری دارد. پتینه کاری و استفاده از استیکر نیز روش های دیگر نوسازی کابینت های قدیمی هستند. پس به جای دور انداختن کابینت قدیمی و هزینه برای کابینت جدید، آن را ترمیم کنید.
خانه های قدیمی معمولا از وجود داشتن نعمت حیاط و زیرزمین برخوردار هستند که ویژگی بسیار مثبتی برای هر خانه تلقی میشود. شما می توانید حیاط خانه را با توجه به اندازه ای که دارد طراحی و بازسازی کنید. طراحی باغچه و فضای سبز مهمترین بخش بازسازی حیاط است. اگر حیاط خانه شما بزرگ است، میتوانید از استخر برای طراحی مدرن و حوض برای طراحی و بازسازی خانه به صورت سنتی استفاده کنید. تغییر کفپوش حیاط نیز میتواند زیبایی چشم نوازی برای خانه شما به ارمغان بیاورد. اگر خانه شما پارکینگ ندارد میتوانید یک بخش از حیاط را برای قرار دادن ماشین طراحی کنید. استفاده از سقف های متحرک و کاذب نیز کاربرد خوبی برای پارکینگ در حیاط دارد. زیرزمین خانه نیز یک مکان کاربردی است که هم به عنوان انباری و هم با کاربری های دیگر قابل استفاده است. شاید جالب باشد که زیرزمین خانه تان را اگر باعث مزاحمت برای دیگران نمیشود به یک کارگاه تبدیل کنید. حتی میتوانید با کاربری های دیگر از زیرزمین استفاده کنید. از آن جایی که زیرزمین عموما تاریک است، استفاده از رنگ های روشن و خنثی برای دل باز تر شدن آن و استفاده از نورپردازی و روشنایی قابل توجه، در آن مهم است. گاهی زیرزمین خانه ها قابل سکونت است. شما میتوانید با ایجاد تغییرات، بازسازی دقیق و مناسب، استفاده از متریال خوب و باکیفیت، زیرزمین خانه تان را اجاره دهید یا برای سکونت خودتان آماده کنید. پس آنطور که به نظر میرسد زیرزمین یک فضای غیرقابل استفاده نیست بلکه با ایده های خلاقانه بسیاری میتوانید از زیرزمین خانه بهترین استفاده ممکن را ببرید. اگر قصد بازسازی خانه قدیمی خود را دارید حتما بازسازی زیرزمین و بازسازی حیاط را در دستور کار خود قرار دهید.
همه کارکنان حوزه تاسیسات میدانند که تاسیسات یک خانه مانند شریان های حیاتی و قلب یک ساختمان است. بنابراین به هنگام بازسازی خانه سری به این بخش مهم بزنید. فعالان حوزه ساخت و ساز، عملیات ساخت یک سازه را به سه قسمت سفت کاری، نازک کاری و تاسیسات تقسیمبندی میکنند. تاسیسات ساختمانی انواع مختلفی دارد ولی در معروف ترین دسته بندی تاسیسات را به دو دسته مکانیکی و حرارتی تقسیم میکنند. شوفاژخانه، تاسیسات آب، برق، گاز، تلفن، آتشنشانی، تاسیسات حرارتی، سیستم های گرمایش و سرمایش یک سازه و آسانسور بخشی از تاسیسات یک خانه هستند. استفاده از متریال مرغوب و سرویس دهی منظم در بخش تاسیسات کیفیت زندگی شما در خانه را چند برابر میکند. علاوه بر اهمیتی که این تاسیسات بر سهولت زندگی افراد دارند، انجام چنین پروژه هایی نیز نیازمند تخصص و تبحر است. در نوسازی و بازسازی خانه انجام پروژه های تاسیساتی نیازمند رعایت اصول ایمنی و مهندسی است. گاهی با تعمیرات و تغییراتی در تاسیسات ساختمان میتوان بازسازی خانه را به تعویق انداخت و طول عمر یک سازه را افزایش داد. علاوه برهمه این ها تعمیرات و خدمات تاسیساتی، ایمنی و امنیت بنا را بالا میبرد.