امروزه، کف بسیاری از منازل مسکونی از سنگ یا مصالح مشابه، ساخته شده است. سنگ، زیبایی و درخشندگی خاصی دارد و درعینحال، نظافت و نگهداری آن نیز آسان است. بااینحال، مانند هر مصالح دیگری، پس از مدتی، دچار مشکلاتی نظیر آلودگی، شکستگیهای جزئی، کدرشدگی و از تراز خارج شدن، میشود. کفسابی و سنگسابی ، عملیاتی است که برای رفع این ایرادات و درواقع، ترمیم و نگهداری از کفپوش، به استفاده میشود. در این مقاله، عملیات کفسابی و سنگسابی را معرفی کرده و مراحل انجام آن را شرح میدهیم. در پایان نیز نکاتی برای بهبود کیفیت انجام این عملیات، ارائه کرده و عوامل مؤثر بر قیمت این خدمات را بررسی میکنیم. درصورتیکه کف سنگی منزل شما نیز نیاز به مرمت دارد، این مقاله میتواند، راه خوبی برای ترمیم آن پیش روی شما بگذارد.
کفسابی و سنگسابی چیست؟
کفسابی عملیاتی است که طی آن، یک لایه از چند دهم میلیمتر تا چند میلیمتر از روی کف ساختمان با مصالحی مانند سنگ، موزاییک، کاشی و بتن برداشته میشود. نتیجه چنین اقدامی، برداشته شدن لایه آلوده از روی کف و بازگشتن درخشندگی و تمیزی به آن است. سنگسابی، نوع خاصی از عملیات کفسابی است که فقط برای ساییدن سنگ، مورداستفاده قرار میگیرد. بهاینترتیب، تجهیزات و تکنیکهای آن، مخصوص سنگ خواهد بود. از مزایای کلی کفسابی و سنگسابی ، علاوه بر زیبایی و درخشندگی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عملیات کفسابی و سنگسابی ، علاوه بر منازلی که چند سالی از ساخت آنها گذشته، در پایان مراحل نازککاری ساختمان یعنی بعد از نقاشی و گچبری نیز انجام می شود. این کار، سبب میشود که تمامی رنگها و دیگر موادی که روی کف ساختمان نشستهاند، بهخوبی پاکشده و خانه حقیقتا نوساز به نظر برسد.
دستگاه کفسابی و سنگسابی
دستگاه کفسابی، شامل قسمتهای مختلفی مانند موتور، فرمان هدایت و لقمههای ساینده است. مهمترین عامل اثرگذار در کیفیت سنگسابی، قدرت موتور دستگاه و شماره لقمههایی است که زیر آن نصب میشود. هرچه شماره لقمه بالاتر میرود، از آن برای درخشندگی بیشتر سطح، استفاده میشود. این لقمهها با تنظیماتی که فرد کفساب انجام میدهد، در دورهای مشخصی چرخیده و عملیات لایهبرداری را انجام میدهند.
انواع دستگاه کفسابی و سنگسابی
دستگاه کفسابی و سنگسابی ، ازنظر نوع برق مصرفی به دو دسته تک فاز و سه فاز، تقسیم میشود. مسلما دستگاههایی که با برق سه فاز کار میکنند، قدرت و سرعت بیشتر در ساییدن سنگها دارند. البته از این دستگاه، تنها در محلهایی میتوان استفاده کرد که مجهز به برق سه فاز باشند. نشانه اینکه یک ساختمان برق سه فاز دارد یا خیر؛ وجود آسانسور در آن است چراکه آسانسور نیز از برق سه فاز استفاده میکند. در صورت عدم وجود آسانسور، باید به طریق دیگری از نوع برق ساختمان مطلع شد. دستگاه کفسابی و سنگسابی ، ازنظر مکانیسم جمعآوری لایه برداشتهشده از روی کف نیز به دو دسته خشک و خیس تقسیم میشود. در دستگاههای کفسابی خشک، پودر لایه برداشتهشده، توسط دستگاه مکش دستگاه، مکیده میشود. این در حالی است که در دستگاههای کفسابی خیس، دستگاه حاوی مخزن آب است که آب را بهصورت مدام روی سطح، اسپری کرده و باید پس از کفسابی، پساب ایجادشده را جمعآوری کرد. دستگاه کفسابی خیس، محاسن و معایبی دارد. حسن آن این است که میتوان از مواد براق کننده یا محافظ سنگ نیز به همراه آب در آن استفاده کرد. همچنین، لقمههای آن، دیرتر داغ میشوند. از معایب این دستگاه نیز امکان ایجاد درخشندگی کاذب و درنتیجه، خطا در برآورد نتیجه کفسابی و سنگسابی است. همچنین در صورت تعلل در جمعآوری پساب، سطح موردنظر، تیره خواهد شد.
مراحل کفسابی
پیش از شروع به عملیات کفسابی، باید از سلامت دستگاه، کابلها، لقمهها و غیره اطمینان حاصل کرد. در مرحله بعد باید محل را تخلیه کرده و کف را تا حد امکان، تمیز نمود. پسازآن نیز سطح سلامتی کف ساختمان بررسی میشود. برای این منظور باید سنگهای شکسته مشخص شوند و عمق درزها و ترکهای احتمالی، سنجیده شود. درصورتیکه عمق ترکها زیاد باشد باید حتما پیش از کفسابی و سنگسابی ، آنها را با بتونه مناسب، پر کرد. این کار، ازجمله وظایف تیم کفسابی به شمار میرود. همچنین، درصورتیکه شکستگی برخی سنگها یا موزاییکها زیاد باشد، بهتر است، پیش از شروع عملیات، آنها را تعویض کرد.
ازاینجا به بعد کار کفسابی و سنگسابی به ترتیب مراحل زیر شروع میشود.
سابزنی با لقمه ایتالیایی برای درخشندگی حداکثری سطح
نکات تکمیلی در عملیات کفسابی و سنگسابی
برای شروع عملیات کفسابی، باید نقطهای از خانه انتخاب شود که با شروع از آنجا، بتوان بهراحتی بدون جا انداختن یا ساب زدن چندباره یک منطقه، همه جای کف را به یک اندازه پوشش داد. هرچه سنگ ساختمان سختتر باشد، کفسابی آن نیز سختتر و طولانیتر بوده و باید از لقمههای قدرتمندتری استفاده کرد. همچنین، ممکن است، تعداد دورهای هر مرحله نیز بیشتر شود. در مقابل، سنگهای نرم، راحتتر ساییده میشوند. بااینحال، خشپذیری آنها بیشتر است و باید با مراقبت بیشتری کفسابی را روی آنها انجام داد. گرانیت، یک نمونه سنگ سخت است که علیرغم زیبایی ظاهری فوقالعاده، سنگسابی آن، بسیار دشوار است.
از دیگر نکات حائز اهمیت در عملیات کفسابی و سنگسابی ، موارد زیر هستند:
عوامل مؤثر در هزینه کفسابی و سنگسابی
مسلم است که هرچه مساحت ساختمان بیشتر باشد، هزینه این عملیات نیز بیشتر است. بااینحال، این تنها عامل مؤثر در هزینه کفسابی نیست. دیگر عوامل عبارتاند از:
سخن آخر
امروزه، کف بسیاری از منازل، پوشیده شده از مصالحی مانند سنگ، موزاییک، کاشی و بتن است. این مصالح، پس از مدتی، کدر شده یا بهانحاءمختلف، آسیب میبینند. استفاده از خدمات کفسابی و سنگسابی ، یک راه سریع، مقرونبهصرفه و پربازده برای بازگردانی ظاهر زیبا، درخشان و تمیز به کف خانه است. برای انجام این خدمات از انواع دستگاه کفساب یا سنگساب استفاده میشود که یک لایه از روی مصالح را برمیدارد. یک پروژه کفسابی و سنگسابی ، مراحل مختلفی دارد. مهمترین این مراحل، استفاده از انواع لقمه یا سنباده سنگ با شماره های مختلف، بهعنوان ساینده سنگ است. این لقمهها، زیر دستگاه کفساب نصبشده و پس از همسطح کردن و برداشتن لایههای اولیه، اقدام به براق کردن کف میکنند.